Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bibia a spiskowa teoria dziejów
Autor Wiadomość
yataman Offline
Użytkownik

Ilość postów: 39
Reputacja: 0
Bibia a spiskowa teoria dziejów
Obserwując te wszystkie spiskowe teorie krążące po Internecie, od 11 września, przez Bilderbergów czy organizacje typu Scull and Bones mam mieszane uczucia. Przede wszystkim skoro jest to prawda, albo chociaż ich część to dlaczego te wszystkie grupy trzymające władze pozwalają by tyle wiadomości na ich temat krążyły beztrosko po sieci. Skoro tak dużo mogą to mogliby zadbać o cenzurowanie, no chyba że im nie zależy..

Ale w sumie to nie o tym chciałem pisać.

Natknąłem się przypadkowo i przyznaje że zrobiło to na mnie duże wrażenie. Cytaty z Biblii potwierdzające nadejście spisku który da się we znaki całej ludzkości:

1.Ogólnoświatowy spisek: spisek będzie olbrzymi, o światowym zasięgu, z udziałem wielu ludzi, języków, grup etnicznych i narodów. Pochłonie on calą ziemie". (Apokalipsa 13:8, Księga Daniela 7:23).

2.Religia oświecona: spiskowcy będą wyznawać obcego "boga żywiołów", a nie osobowego Boga. Ich religia będzie uniwersalistyczna, tajemna religia. (Księga Daniela 11:36-39; 2 list do Tesaloniczan 2).

3. Masowa hipnoza: ludziom świata dane będzie "wielkie zwodzenie" by uwierzyli "kłamstwu". - (list do Tesaloniczan 2; Księga Izjasza 28, 29; Apokalipsa 13:14).

4. Rządzaca elita: mała grupa będzie kontrolowała cały świat. Dziesięciu przywódców, którzy "maja jeden zamysł" oddadzą w przymierzu "potęgę i władze swą" jednemu najwyższemu przywódcy. (Księga Daniela 11:23; Apokalipsa 13:8; 17:12-17).

5. Międzynarodowy porządek ekonomiczny: najbogatsi będą prosperować dzięki pieniądzom i międzynarodowemu handlowi. (Apokalipsa 13:16-17; 18; Księga Ezechiela 28:16).

6. Spisek pieniądza: spiskowcy osiągną swoje bogactwo i dobra przez okradanie innych ludzi. Kontrolować będą handel zlotem i srebrem. (List św. Jakuba 5; Księga Daniela 11:37-38).

7. Okultyzm: spisek spożytkuje "Umiejętności" (czary) i magie by uwieść masy. (Księga Izajasza 44; Księga Daniela 8:23-25; 11:37-38; 1 List do Tymoteusza 4:1-3).

8. Oszukiwanie: oszukane masy zgodzą się na zapoczątkowanie Nowego Porządku Świata uknutego przez elitarna klikę (Księga Daniela 11:23-32; Księga Izajasza 28:15-18; Apokalipsa 13).

9. Kryzysy i chaos: spiskowcy spowodują krwawe i wyniszczające wojny, plagi, głód i zanieczyszczenie. (Apokalipsa 6; Ewangelia św. Mateusza 24:21; Księga Zachariasza 14:12; Księga Izajasza 1:7-12; 24:6; 25:5).

10. Końcowa klęska: w końcu spiskowcy zostaną całkowicie pokonani, ponieważ Bóg jest i zawsze będzie Panem i Władcą. Pozwala spiskowcom istnieć jedynie, by wypełniła się Jego wola. (List do Filipian 2:9-11; Księga Daniela 7:27; 28:18; Apokalipsa 19; 1 List św. Jana 5:4).

co wy o tym wszystkim sądzicie??
21-04-2010 22:35
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Reklama
grastabakalator Offline
człowiek
Administratorzy

Ilość postów: 255
Reputacja: 3
RE: Bibia a spiskowa teoria dziejów
lata mijają, a lęki pozostają takie same

"You may not be interested in war, but war is interested in you."
28-07-2010 09:48
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Odpowiedz 

Skocz do: